Adoptie

[av_one_half first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Het is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling dat de straathonden een nieuw thuis krijgen, waar ze goed verzorgd worden en kunnen genieten van hun leven. Het is daarom belangrijk dat we een goed beeld van u hebben als u interesse hebt in het adopteren van een hond. Denk bijvoorbeeld aan uw gezinssituatie, maar ook wat u het dier kunt bieden.

Adoptie vanuit Turkije
Turkije is geen EU-lidstaat en moet daarom voldoen aan strenge normen en wetten. Dat betekent bijvoorbeeld dat honden en katten minimaal zeven maanden oud moeten zijn op het moment van adoptie. De procedure is als volgt:

– We vaccineren de dieren tegen hondsdolheid
– Na 30 dagen volgt bloedafname
– Hierna volgt een quarantaine-periode van 90 dagen in eigen land

De honden zijn in het bezit van:
Vaccinaties
Microchip
Internationaal paspoort
Anti-rabbies bloedproef

Daarnaast zijn alle honden gesteriliseerd of gecastreerd.

Kosten
We vragen een onkostenvergoeding van 350 euro voor een hond en 150 euro voor een kat. We kunnen hiermee niet alle kosten dekken, dus donaties blijven meer dan welkom. SoS straathonden Turkije werkt met een adoptie-overeenkomst ter bescherming van dier, de adoptant en de stichting. Elke partij heeft rechten, maar ook plichten. Bij een mogelijke herplaatsing na een adoptie wordt de adoptie-bijdrage enkel teruggegeven als hier een legitieme reden voor is.

Honden in een gastgezin
Een deel van de honden wordt eerst opgenomen in een gastgezin, zodat ze zich kunnen aanpassen aan een nieuw leven en kunnen leren wat belangrijk is. Als u een hond wilt adopteren, dan kunt u vrijblijvend de hond van uw voorkeur bezoeken. Vervolgens is het mogelijk om over te gaan tot de adoptie.

Honden in de opvang
Niet alle honden gaan naar een opvanggezin. Het is namelijk ook mogelijk om de honden vanuit onze opvang te adopteren en op te halen op de luchthaven. Het is in dat geval mogelijk om de dieren in onze opvang te bezoeken.

De honden worden preventief behandeld met transfer factor plus, een middel dat hun immuunsysteem een flinke boost geeft. Zo hebben ze een gezonde basis voor de rest van hun leven.
[/av_textblock]
[/av_one_half]

[av_one_half]
[av_image src=’http://majormedia.nl/sosstraathonden/wp-content/uploads/2015/07/1384046_10200886464872464_1107051682_n.jpg’ attachment=’31’ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Zetel vzw : Sint Juliaanstraat 13, 8920 Langemark, België (GEEN BEZOEKADRES) Onderneming : 0808 772 340

[/av_textblock]