Ter adoptie

Iggy
Kruising Turkse herder
Iggy is een zeer bijzondere jongedame. Van omvergereden sukkeltje heeft ze het geschopt tot een fiere stevige dame, met een zacht en gevoelig karakter. Iggy is nogal groot van gestalte maar heeft het karakter van een klein hondje. Ze wordt graag met zachtheid en liefde behandeld. Met soorgenoten is ze onderdanig en volgzaam. Iggy is een beetje waaks zoals het haar kruising betaamd en luistert al zeer goed naar haar verzorgers. Enkele maanden geleden werd ze gevonden langs de kant van de weg. Omvergereden en in de berm beland. Bij haar redding had ze enorm veel pijn. We vermoedden dat ze een breuk had aan haar schouder. Na onderzoek bleek het om een zware kneuzing te gaan, zodat Iggy hier gelukkig geen blijvend letsel aan overhoudt. Zij kan het goed vinden met kinderen, katten en andere honden. Geeft U haar het gouden mandje dat ze zo verdient ?

Leeftijd: +1 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Iggy op video? Klik op onderstaand icoontje.
Kais
Kruising
Pientere knaap Kais werd gered samen met zijn zusje Kaya. We vonden hen op een voederplaats net buiten Antalya en na enkele dagen waren we in staat het duo mee te nemen naar onze opvang, ver weg van het gevaar en de dreiging van vergiftiging en doodgeschoten te worden. Kais is een super leuk ventje. Hij is mooi en fier als een pauw. Hij heeft prachtige, karaktervolle ogen en haalt veel steun uit zijn soortgenootjes. Helaas zijn voor Kais de socialisatiefase en eerste indrukken opdoen van de mens niet goed verlopen, waardoor hij nog veel moet leren. Hij is wel erg op zijn baasje gericht, maar voelt zich nog onzeker. We zoeken voor deze lieverd iemand met ervaring en geduld om van Kais een zelfzekere hond te maken, want dat heeft hij echt in zich. Wie wil hem over deze drempel heen helpen ? Bij wie mag dit prachtig ventje onbezorgd verder opgroeien, nog veel leren en vooral zeer gelukkig worden?

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 55 cm
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Kais op video? Klik op onderstaand icoontje.
Kaya
Kruising
Ontmoet de mooie, zachtaardige Kaya. Het leuke zusje van SOS hondje Kais. Als kleintjes werden ze gedumpt en praktisch voor dood achter gelaten. Ze waren terechtgekomen in een uitzichtloze situatie, dakloos. Om hen verder van alle kwaad , zoals vergiftiging en gevaar om doodgeschoten te worden, te behoeden namen we hen mee naar de opvang. Kaya trekt zich enorm op aan andere honden. Een toekomstig adoptiegezin met andere dieren is echt een must. Kaya is een teamplayer. Ze vecht nooit en is ook geen blaffer. Door een slechte socialisatiefase en eerste foute indruk van de mens is ze timide en moet ze nog veel leren. Stap per stap wordt haar liefde en aanraking aangeleerd, wat ondertussen steeds beter gaat. Kaya heeft behoefte aan geborgenheid bij een ervaren en zachtaardig iemand. Wie zet dit tof meisje haar leventje gauw op het juiste spoor, richting geluk … ?

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 55 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Kaya op video? Klik op onderstaand icoontje.
Reba
Kruising
Reba is 1 van de 5 geweldige meisjes van mama Sakura. Deze wel heel bijzondere moederhond die al heel wat ontberingen heeft doorstaan in haar leven bracht haar pups telkens tot aan de deur van de opvang waar ze hen dan ook achterliet met een gerust moederhart !. Reba heeft net als haar 4 andere zusjes een heel lief, zachtaardig en fijngevoelig karakter. Ze groeide sociaal op met zowel hond als kat. Wat we zoeken voor de zusjes is een goede stabiele thuis met geduldige en liefdevolle baasjes, eventueel met kinderen of andere dieren om mee te ravotten. Ze verlangen naar een echte thuis, bij een toffe familie die hen met open armen zal ontvangen en in hun hart zal sluiten !

Leeftijd: 11 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Ca. 65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Reba op video? Klik op onderstaand icoontje.
Rosas
Kruising
Rosas is 1 van de 5 geweldige meisjes van mama Sakura. Deze wel heel bijzondere moederhond die al heel wat ontberingen heeft doorstaan in haar leven bracht haar pups telkens tot aan de deur van de opvang waar ze hen dan ook achterliet met een gerust moederhart !. Rosas heeft net als haar 4 andere zusjes een heel lief, zachtaardig en fijngevoelig karakter. Ze groeide sociaal op met zowel hond als kat. Wat we zoeken voor de zusjes is een goede stabiele thuis met geduldige en liefdevolle baasjes, eventueel met kinderen of andere dieren om mee te ravotten. Ze verlangen naar een echte thuis, bij een toffe familie die hen met open armen zal ontvangen en in hun hart zal sluiten !

Leeftijd: 11 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Ca. 65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Rosas op video? Klik op onderstaand icoontje.
Malou
Kruising
Onze knappe griet Malou werd gevonden in uitgemergelde toestand, maar eens bij ons in de opvang bloeide ze zeer snel open tot een volwassen mooie hond. Haar favoriete bezigheid is eten, spelen en knuffelen. Deze levensgenieter is op zoek naar een gouden mandje bij een leuk en lief gezin, liefst met andere dieren of kinderen die graag wandelen en actief bezig zijn. Ondanks alle ontberingen in haar jonge verleden, lacht Malou nu de toekomst tegemoet. Ze wacht enkel nog op iemand die haar de kans wil geven ergens bij te horen. Bent U ondertussen gecharmeerd door deze lieve verschijning ? Aarzel dan niet en neem contact op met ons.

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 50 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Malou op video? Klik op onderstaand icoontje.
Destro
Jachthond
Dit prachtdier, genaamd Destro, geniet volop van zijn uiteindelijk bekomen vrijheid. Geboren in een kooi tot zijn huidige leeftijd en alleen maar honger en ontbering gekend. Destro is een verlegen, zeer lieve en knappe jongen. Hij heeft behoefte aan ruimte om zich uit te kunnen leven. Bij voorkeur plaatsen we hem bij mensen met een andere hond om mee te ravotten. Wie heeft er een gouden mandje voor hem ? Ben jij het baasje dat hij zoekt ?

Leeftijd: 1,5 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 65 cm hoog
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Destro op video? Klik op onderstaand icoontje.
Moya
Kruising
We stellen graag ons klein wondertje Moya aan U voor. Moya werd samen met broer Thorin en zusje Thora gered van een vreselijk lot. De verzorgster van de SoS opvang in Turkije vond ze in de zomer van 2017 in een plaatselijke vuilnisbak. Amper een paar dagen oud bovenop het afval gedumpt. Een broertje heeft jammer genoeg deze mishandeling niet overleefd. Thora,Thorin en Moya waren op sterven na dood. Oververhit en uitgedroogd hebben ze vele uren voor hun leven moeten vechten. Water met een spuitje en op ijsblokken kwamen ze er de volgende dag gelukkig door. Ze werden grootgebracht met de hand. Ondanks deze sociale zorg zijn het hondjes die tijd nodig hebben om iemand 100 procent te vertrouwen. Ze zijn heel baasgericht, aanhankelijk en net als elke gezonde, gelukkige pup speels. Wil jij haar het leven geven dat deze lieverd verdient en zich voor eeuwig over haar ontfermen ?

Leeftijd: 8 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Moya op video? Klik op onderstaand icoontje.
Samos
Kruising
Samos belandde samen met zijn broer en zusjes in de opvang nadat ze waren gedumpt vlakbij. Ze leden honger en werden elke dag meer en meer weggeschopt en bekogeld met stenen. Het was een kwestie van tijd voor er een aanslag op hun leven zou plaatsvinden. Samos,Soma,Tyra en Atos kregen de kans op te groeien in de opvang waar ze naar hartenlust en zorgeloos konden spelen. Wat zoeken we voor Samos? Een zachtaardig gezin met tonnen liefde,geduld en ervaring.

Leeftijd: 7 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: Nog in de groei
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Samos op video? Klik op onderstaand icoontje.
Atos (GERESERVEERD)
Kruising
Atos belandde samen met zijn broer en zusjes in de opvang nadat ze waren gedumpt vlakbij. Ze leden honger en werden elke dag meer en meer weggeschopt en bekogeld met stenen. Het was een kwestie van tijd voor er een aanslag op hun leven zou plaatsvinden. Samos,Soma,Tyra en Atos kregen de kans op te groeien in de opvang waar ze naar hartenlust en zorgeloos konden spelen. Wat zoeken we voor Atos? Een zachtaardig gezin met tonnen liefde,geduld en ervaring.

Leeftijd: 7 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: Nog in de groei
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Atos op video? Klik op onderstaand icoontje.
Soma
Kruising
Soma belandde samen met haar zusje en broers in de opvang nadat ze waren gedumpt vlakbij. Ze leden honger en werden elke dag meer en meer weggeschopt en bekogeld met stenen. Het was een kwestie van tijd voor er een aanslag op hun leven zou plaatsvinden. Samos,Soma,Tyra en Atos kregen de kans op te groeien in de opvang waar ze naar hartenlust en zorgeloos konden spelen. Wat zoeken we voor Soma? Een zachtaardig gezin met tonnen liefde,geduld en ervaring.

Leeftijd: 8 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Soma op video? Klik op onderstaand icoontje.
Spectra
Kruising
Spectra is een vrolijke, lieve meid van een jaar oud en 65cm schofthoogte. Ze heeft een lief, tikkeltje onderdanig karakter met hier en daar nog wat puppengedrag. Wel is Spectra zeer liefdevol en wil ze graag bij mensen zijn. Ze kan met katten maar dan moeten de katten wel evenwichtig en niet bang zijn. Ook kan ze met andere honden maar ze wil nog weleens iets afpakken zoals een speeltje, maar daarin is ze goed te corrigeren. Eten is voor Spectra heel belangrijk, daarin is ze in het verleden veel tekort gekomen; het is daarom zaak Spectra gescheiden van de andere dieren haar eten te geven, b.v. in een andere ruimte of in een bench, of er zelf bij te blijven. Ze kan goed met kinderen, maar aan te raden is geen kinderen onder de zes jaar i.v.m. haar onstuimigheid, die overigens wel liefdevol bedoeld is. Het mooist voor Spectra is een jong/actief stel of iemand alleen, die leuke dingen met haar gaat ondernemen en de tijd voor haar neemt om lekkere wandelingen te maken. Toen Spectra zwervend aangetroffen werd was ze er zeer slecht aan toe en had ze een grote vleeswond aan haar zij, die flink geinfecteerd was. Gelukkig is ze gevonden door de verzorgster van de SOS en direct behandeld zodat ze er nu geen hinder meer van heeft. Spectra is te bezoeken in haar gastgezin in nederland.

Leeftijd: 1,5 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 65 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Doodley
Kruising
Ontmoet lady killer Doodley ! Deze knapperd kwam als pupje bij ons in de opvang. We vonden hem zielsalleen, verlaten aan de kant van een gevaarlijke weg. We boden hem de kans hier zorgeloos op te groeien en zo ontpopte hij zich niet alleen tot een sociale, knappe vent maar ook tot ééntje met een zeer leuk en intelligent karakter. Bij wie mag deze brave, innemende jongen onbezorgd verder opgroeien, nog veel leren en vooral zeer gelukkig worden samen met zijn nieuwe baasje(s) ?

Leeftijd: 9 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: 55 cm hoog
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Doodley op video? Klik op onderstaand icoontje.
Angus
Kruising
Graag stellen wij deze lieve bink “Angus”aan jullie voor. Wij vermoeden dat hij aan een ongeluk een gebroken pootje overhield. Net als veel andere lotgenoten hier in Turkije krijgen zij niet de kans op medische zorgen waardoor de poot op natuurlijke wijze geneest met misvorming tot gevolg. Angus kwam op ons pad en we namen hem mee naar de opvang waar hij een alsnog een operatie zal ondergaan voor een betere rechtzetting van de oude breuk. We doen er alles aan zodat hij zijn verleden snel vergeten is en we wensen dat hij straks ergens gek beste vriendje wordt met zij die hem in hun hart sluiten en… dit voor hun hele leven lang. Waar woont zijn nieuwe baasje die hem extra in de watten zal gaan leggen, hem lekker zal gaan verwennen…? Samen ravotten en leuke wandelingen maken horen er natuurlijk ook bij.

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 55 cm hoog
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Angus op video? Klik op onderstaand icoontjes.
Bosco
Kruising
Hier ben ik dan… “Zee”-hond Bosco. Ik ben een sierlijke Setter kruising met een uitgesproken passie voor water. Of ik graag zwem weten ze hier nog niet, maar in water plenzen doe ik als geen ander. Naast mijn waterpleziertje speel ik ook graag met soortgenoten. Ik ben leergierig en ik heb nog enkele voordelige kenmerken eigen aan mijn ras, zoals aanhankelijk zijn, het baasje willen bekoren, … Wie en wat zoeken ze voor mij ? Een baasje of gezin dat graag actief bezig is. Ik hou van wandelingen maken, zou graag naar de hondenschool gaan en ik ben verzot op tal van spelletjes. Een tuin is voor mij onmisbaar ! Hij is stapelgek op mensen. Hij wil graag knuffelen, samen dingen ondernemen en nieuwe dingen leren. Als hij het maar samen met “zijn” mensen mag doen. Wie geeft deze schat de kans om samen met hem een gelukkig leven met voldoende activiteiten te leiden ?

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 55 cm hoog
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Bosco op video? Klik op onderstaand icoontjes.
Orphea
Kruising
Orphea heeft in haar jonge leven nog niet veel geluk gekend. Geboren om pups te krijgen. Gelukkig kwam ze op het pad van de SoS verzorgster in Turkije. Broodmager, ze droeg een wurgketting met pinnen rond haar hals. Alhoewel Orphea melk produceerde, werd er vanuit gegaan dat haar puppies waren overleden. We namen ze mee naar de opvang en dienden haar de eerste zorgen toe. Maar uit het niets verschenen de volgende ochtend 8 van haar pasgeboren en uitgehongerde pups aan de deur van de opvang. Ze waren er gedumpt. Zo kreeg Orphea alsnog de kans om haar kleintjes groot te brengen en zelf ontwikkelde ze zich hier bij ons tot een speelse, dankbare en vooral lieve meid. Ze verlangt naar een echte thuis, bij een familie die haar met open armen zal ontvangen en haar in hun hart sluiten. Wie zet deze mooie, statige dame haar leventje gauw op het juiste spoor, richting het geluk … ?

Leeftijd: 3 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Orphea op video? Klik op onderstaand icoontje.
Missy
Kruising
Momenteel niet beschikbaar voor adoptie wegens onderzoeken naar haar orthopedisch probleem. Word vervolgd!

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 60 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Missy op video? Klik op onderstaand icoontje.

Zetel vzw: Sint Juliaanstraat 13, 8920 Langemark, Belgie (GEEN BEZOEKADRES) – Onderneming: 0808 772 340