Ter adoptie

Iggy
Kruising Turkse herder
Iggy is een zeer bijzondere jongedame. Van omvergereden sukkeltje heeft ze het geschopt tot een fiere stevige dame, met een zacht en gevoelig karakter. Iggy is nogal groot van gestalte maar heeft het karakter van een klein hondje. Ze wordt graag met zachtheid en liefde behandeld. Met soorgenoten is ze onderdanig en volgzaam. Iggy is een beetje waaks zoals het haar kruising betaamd en luistert al zeer goed naar haar verzorgers. Enkele maanden geleden werd ze gevonden langs de kant van de weg. Omvergereden en in de berm beland. Bij haar redding had ze enorm veel pijn. We vermoedden dat ze een breuk had aan haar schouder. Na onderzoek bleek het om een zware kneuzing te gaan, zodat Iggy hier gelukkig geen blijvend letsel aan overhoudt. Zij kan het goed vinden met kinderen, katten en andere honden. Geeft U haar het gouden mandje dat ze zo verdient ?

Leeftijd: +1 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Iggy op video? Klik op onderstaand icoontje.
Kais
Kruising
Pientere knaap Kais werd gered samen met zijn zusje Kaya. We vonden hen op een voederplaats net buiten Antalya en na enkele dagen waren we in staat het duo mee te nemen naar onze opvang, ver weg van het gevaar en de dreiging van vergiftiging en doodgeschoten te worden. Kais is een super leuk ventje. Hij is mooi en fier als een pauw. Hij heeft prachtige, karaktervolle ogen en haalt veel steun uit zijn soortgenootjes. Helaas zijn voor Kais de socialisatiefase en eerste indrukken opdoen van de mens niet goed verlopen, waardoor hij nog veel moet leren. Hij is wel erg op zijn baasje gericht, maar voelt zich nog onzeker. We zoeken voor deze lieverd iemand met ervaring en geduld om van Kais een zelfzekere hond te maken, want dat heeft hij echt in zich. Wie wil hem over deze drempel heen helpen ? Bij wie mag dit prachtig ventje onbezorgd verder opgroeien, nog veel leren en vooral zeer gelukkig worden?

Leeftijd: 1,5 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 55 cm
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Kais op video? Klik op onderstaand icoontje.
Kaya
Kruising
Ontmoet de mooie, zachtaardige Kaya. Het leuke zusje van SOS hondje Kais. Als kleintjes werden ze gedumpt en praktisch voor dood achter gelaten. Ze waren terechtgekomen in een uitzichtloze situatie, dakloos. Om hen verder van alle kwaad , zoals vergiftiging en gevaar om doodgeschoten te worden, te behoeden namen we hen mee naar de opvang. Kaya trekt zich enorm op aan andere honden. Een toekomstig adoptiegezin met andere dieren is echt een must. Kaya is een teamplayer. Ze vecht nooit en is ook geen blaffer. Door een slechte socialisatiefase en eerste foute indruk van de mens is ze timide en moet ze nog veel leren. Stap per stap wordt haar liefde en aanraking aangeleerd, wat ondertussen steeds beter gaat. Kaya heeft behoefte aan geborgenheid bij een ervaren en zachtaardig iemand. Wie zet dit tof meisje haar leventje gauw op het juiste spoor, richting geluk … ?

Leeftijd: 1,5 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 55 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Kaya op video? Klik op onderstaand icoontje.
Sakura
Kruising
Hierbij het verhaal van een wonderbaarlijke meid.. Haar naam is Sakura. Ze is geboren in een hond onvriendelijk milieu, bij een boer die haar amper te eten gaf en haar elke 6 maanden een nestje liet voortbrengen. Werd ze niet voor lange tijd vastgebonden dan kwam ze dagelijks eten bij de poort van de opvang. Sakura was een angstige hond met wanvertrouwen in de mens. Toch bracht ze altijd haar pups mee naar de opvang waar ze hen dan ook telkens met een gerust moederhart achterliet. Genoeg was genoeg... Met enige moeite werd Sakura in erbarmelijke toestand uiteindelijk gevangen om nooit meer terug te geven. Ze zou koste wat het kost blijven. Sakura veranderde in enkele weken tijd van een mager hoopje ellende in een trotse, mooie en liefdevolle dame. Die ondertussen in een Nederlands pleeggezin op haar gouden mandje wacht. Karakter omschrijving : Timide,rustig,lief,dankbaar,snel tevreden. Heel gemakkelijk en braaf in de omgang. Kan met kinderen,andere honden en poezen. Kan paar uur alleen zijn, Geen blaffer, Waakt met een enkele woef.Klimt soms stiekem op de bank om te knuffelen met kindjes. Haar enigste eerdere minpuntje wat ze reeds heeft afgeleerd is vuizakken stelen op straat. We zoeken voor Sakura een liefdevolle thuis. Honden, katten en kinderen zijn geen enkel probleem. Voldoende aandacht en tijd moet je haar zeker kunnen schenken. Ze heeft het zo verdient, zeker na al die miserie die ze heeft meegemaakt. Sakura heeft behoefte aan de nodige ruimte. Wie kan en wil haar dit warme, forever nestje bieden ?

Leeftijd: 3 jaar Geslacht: Teef Grootte: 60 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Sakura op video? Klik op onderstaand icoontjes.
Kelia
Kruising
Hier is ze dan.. überschattige Kelia. Een speelse, betrouwbare en leuke hond met een gouden karakter. Kelia is een kruising met een grote soortgenoot maar wordt niet groter dan een stevige middelmaat, al heeft ze wel een robuuste, stoere bouw. Ondanks dat onze mooie Kelia nog jong is, heeft deze meid toch al heel wat ellende gekend. Ze kwam in de opvang nadat ze half dood van straat werd geplukt. Uitdroging werd haar bijna fataal. Dit is een grote doodsoorzaak bij gedumpte dieren in temperaturen van +40 graden. Gelukkig werd Kelia op tijd gered en knapte ze snel op. Kelia is klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar leven en hoopt dat ze verder onbezorgd kan opgroeien, nog veel kan leren en vooral….. zeer gelukkig kan worden samen met haar nieuwe baasje !

Leeftijd: 1 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: +65 cm
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Kelia op video? Klik op onderstaand icoontje.
Reba
Kruising
Reba is 1 van de 5 geweldige meisjes van mama Sakura. Deze wel heel bijzondere moederhond die al heel wat ontberingen heeft doorstaan in haar leven bracht haar pups telkens tot aan de deur van de opvang waar ze hen dan ook achterliet met een gerust moederhart !. Reba heeft net als haar 4 andere zusjes een heel lief, zachtaardig en fijngevoelig karakter. Ze groeide sociaal op met zowel hond als kat. Maar uiteraard net zoals de meeste jonge hondjes moet ze nog veel leren zoals de basiscommando’s, aan de riem lopen en zindelijkheidstraining. Wat we zoeken voor de zusjes is een goede stabiele thuis met geduldige en liefdevolle baasjes, eventueel met kinderen of andere dieren om mee te ravotten. Ze verlangen naar een echte thuis, bij een toffe familie die hen met open armen zal ontvangen en in hun hart zal sluiten !

Leeftijd: 10 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei(wordt groot)
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Reba op video? Klik op onderstaand icoontje.
Rosas
Kruising
Rosas is 1 van de 5 geweldige meisjes van mama Sakura. Deze wel heel bijzondere moederhond die al heel wat ontberingen heeft doorstaan in haar leven bracht haar pups telkens tot aan de deur van de opvang waar ze hen dan ook achterliet met een gerust moederhart !. Rosas heeft net als haar 4 andere zusjes een heel lief, zachtaardig en fijngevoelig karakter. Ze groeide sociaal op met zowel hond als kat. Maar uiteraard net zoals de meeste jonge hondjes moet ze nog veel leren zoals de basiscommando’s, aan de riem lopen en zindelijkheidstraining. Wat we zoeken voor de zusjes is een goede stabiele thuis met geduldige en liefdevolle baasjes, eventueel met kinderen of andere dieren om mee te ravotten. Ze verlangen naar een echte thuis, bij een toffe familie die hen met open armen zal ontvangen en in hun hart zal sluiten !

Leeftijd: 10 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei(Wordt groot)
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Rosas op video? Klik op onderstaand icoontje.
Roxy
Kruising
Roxy is 1 van de 5 geweldige meisjes van mama Sakura. Deze wel heel bijzondere moederhond die al heel wat ontberingen heeft doorstaan in haar leven bracht haar pups telkens tot aan de deur van de opvang waar ze hen dan ook achterliet met een gerust moederhart !. Roxy heeft net als haar 4 andere zusjes een heel lief, zachtaardig en fijngevoelig karakter. Ze groeide sociaal op met zowel hond als kat. Maar uiteraard net zoals de meeste jonge hondjes moet ze nog veel leren zoals de basiscommando’s, aan de riem lopen en zindelijkheidstraining. Wat we zoeken voor de zusjes is een goede stabiele thuis met geduldige en liefdevolle baasjes, eventueel met kinderen of andere dieren om mee te ravotten. Ze verlangen naar een echte thuis, bij een toffe familie die hen met open armen zal ontvangen en in hun hart zal sluiten !

Leeftijd: 10 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei(Wordt groot)
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Roxy op video? Klik op onderstaand icoontje.
Orin
Kruising
Hierbij stellen wij U onze uber schattige Orin voor. Deze lange slungel kwam in de opvang nadat hij samen met zijn kleine vriend Nori achtergelaten en door ons gevonden werd in het bos. Wat hem typeert is speelsheid en de nodige portie ondeugendheid. Kortom het is een leuke kerel. Eentje waar je met plezier je deur en je hart zal voor openzetten ! Hij is op zoek naar een gezin waar hij voldoende beloop zal hebben en waar hij zal kunnen ravotten naar hartelust. Wie voelt er zich al aangesproken ?

Leeftijd: 9 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: nog in de groei
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Orin op video? Klik op onderstaand icoontje.
Tamina
Kruising
Lieve schattige Tamina is op zoek naar haar gouden mand bij een lief gezin met bij voorkeur nog andere dieren of kinderen. Het is een speels maar lief en gehoorzaam dier. Als piepklein meisje van amper 3 weken oud werd ze gedumpt en voor dood achtergelaten. Ze maakte geen schijn van kans om te overleven. Gelukkig kruisten we net op tijd haar pad !Ze werd opgenomen in onze opvang en we gaven haar alle nodige zorgen en aandacht. Zo werd ze snel beter. Ze is dankbaar, vrolijk en ze heeft er godzijdank geen complexen aan overgehouden. Het is een sociale, goede pup, een hondje dat ergens iemand heel gelukkig zal kunnen maken en vice versa !

Leeftijd: 9 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Tamina op video? Klik op onderstaand icoontje.
Sensi
Kruising
Lieve knuffelkont Sensi geboren om kort te leven, kwam als kleine pup in de opvang terecht. Ze werd uit een wagen gegooid en voor dood achtergelaten. Gelukkig was de verzorgster van de opvang hiervan getuige en kon Sensi snel lokken en meenemen. Sensi heeft een speels en vrolijk karakter. Ze is erg gehoorzaam,onderdanig en kan ook met poezen. Voor Sensi zoeken we een warme mand bij een gezin met andere dieren en/of kindjes om mee te spelen.

Leeftijd: 8 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Sensi op video? Klik op onderstaand icoontje.
Malou
Kruising
Onze knappe griet Malou werd gevonden in uitgemergelde toestand, maar eens bij ons in de opvang bloeide ze zeer snel open tot een volwassen mooie hond. Haar favoriete bezigheid is eten, spelen en knuffelen. Deze levensgenieter is op zoek naar een gouden mandje bij een leuk en lief gezin, liefst met andere dieren of kinderen die graag wandelen en actief bezig zijn. Ondanks alle ontberingen in haar jonge verleden, lacht Malou nu de toekomst tegemoet. Ze wacht enkel nog op iemand die haar de kans wil geven ergens bij te horen. Bent U ondertussen gecharmeerd door deze lieve verschijning ? Aarzel dan niet en neem contact op met ons.

Leeftijd: 2 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 50 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Malou op video? Klik op onderstaand icoontje.
Spectra
Kruising
Spectra is een vrolijke, lieve meid van een jaar oud en 65cm schofthoogte. Ze heeft een lief, tikkeltje onderdanig karakter met hier en daar nog wat puppengedrag. Wel is Spectra zeer liefdevol en wil ze graag bij mensen zijn. Ze kan met katten maar dan moeten de katten wel evenwichtig en niet bang zijn. Ook kan ze met andere honden maar ze wil nog weleens iets afpakken zoals een speeltje, maar daarin is ze goed te corrigeren. Eten is voor Spectra heel belangrijk, daarin is ze in het verleden veel tekort gekomen; het is daarom zaak Spectra gescheiden van de andere dieren haar eten te geven, b.v. in een andere ruimte of in een bench, of er zelf bij te blijven. Ze kan goed met kinderen, maar aan te raden is geen kinderen onder de zes jaar i.v.m. haar onstuimigheid, die overigens wel liefdevol bedoeld is. Het mooist voor Spectra is een jong/aktief stel of iemand alleen, die leuke dingen met haar gaat ondernemen en de tijd voor haar neemt om lekkere wandelingen te maken. Toen Spectra zwervend aangetroffen werd was ze er zeer slecht aan toe en had ze een grote vleeswond aan haar zij, die flink geinfecteerd was. Gelukkig is ze gevonden door de verzorgster van de SOS en direct behandeld zodat ze er nu geen hinder meer van heeft. Spectra is te bezoeken in haar gastgezin in nederland.

Leeftijd: 1 jaar oud Geslacht: Teef Grootte: 65 cm hoog
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Spectra op video? Klik op onderstaand icoontje.
Thorin
Kruising
We stellen graag ons klein wondertje Thorin aan U voor. Thorin werd samen met zijn zusjes gered van een vreselijk lot. De verzorgster van de SoS opvang in Turkije vond ze in de zomer van 2017 in een plaatselijke vuilnisbak. Amper een paar dagen oud bovenop het afval gedumpt. Een broertje heeft jammer genoeg deze mishandeling niet overleefd. Thora,Thorin en Moya waren op sterven na dood. Oververhit en uitgedroogd hebben ze vele uren voor hun leven moeten vechten. Water met een spuitje en op ijsblokken kwamen ze er de volgende dag gelukkig door. Ze werden grootgebracht met de hand. Ondanks deze sociale zorg zijn het hondjes die tijd nodig hebben om iemand 100 procent te vertrouwen. Ze zijn heel baasgericht, aanhankelijk en net als elke gezonde, gelukkige pup speels. Het zijn lange hondjes op korte pootjes. Vermoedelijk worden ze kniehoogte maar wel stevig gebouwd. Wil jij hem het leven geven dat deze lieverd verdient en zich voor eeuwig over hem ontfermen ?

Leeftijd: 7 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: nog in de groei
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Thorin op video? Klik op onderstaand icoontje.
Destro
Jachthond
Dit prachtdier, genaamd Destro, geniet volop van zijn uiteindelijk bekomen vrijheid. Geboren in een kooi tot zijn huidige leeftijd en alleen maar honger en ontbering gekend. Destro is een verlegen, zeer lieve en knappe jongen. Hij heeft behoefte aan ruimte om zich uit te kunnen leven. Bij voorkeur plaatsen we hem bij mensen met een andere hond om mee te ravotten. Wie heeft er een gouden mandje voor hem ? Ben jij het baasje dat hij zoekt ?

Leeftijd: 1,5 jaar oud Geslacht: Reu Grootte: 65 cm hoog
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Destro op video? Klik op onderstaand icoontje.
Thora
Kruising
We stellen graag ons klein wondertje Thora aan U voor. Thora werd samen met broer Thorin en zusje Moya gered van een vreselijk lot. De verzorgster van de SoS opvang in Turkije vond ze in de zomer van 2017 in een plaatselijke vuilnisbak. Amper een paar dagen oud bovenop het afval gedumpt. Een broertje heeft jammer genoeg deze mishandeling niet overleefd. Thora,Thorin en Moya waren op sterven na dood. Oververhit en uitgedroogd hebben ze vele uren voor hun leven moeten vechten. Water met een spuitje en op ijsblokken kwamen ze er de volgende dag gelukkig door. Ze werden grootgebracht met de hand. Ondanks deze sociale zorg zijn het hondjes die tijd nodig hebben om iemand 100 procent te vertrouwen. Ze zijn heel baasgericht, aanhankelijk en net als elke gezonde, gelukkige pup speels. Het zijn lange hondjes op korte pootjes. Vermoedelijk worden ze kniehoogte maar wel stevig gebouwd. Wil jij haar het leven geven dat deze lieverd verdient en zich voor eeuwig over haar ontfermen ?

Leeftijd: 7 maanden oud Geslacht: Teef Grootte: Nog in de groei
Gesteriliseerd: Ja
Bijdrage adoptie: 365 euro

Thora op video? Klik op onderstaand icoontje.
Nori
Kruising herder
Maak kennis met onze lieve, zachte Nori. Deze mooie jongen werd in Turkije als pup gevonden samen met nog een vriendje. Ze waren gedumpt en voor dood achtergelaten. Nori is een zachtaardige reu met een afwachtend karakter de eerste periode. Na het winnen van zijn vertrouwen is het een liefdevol dier en een knuffelkont. Wat zoeken we voor Nori? Een gezin met een andere hond(en) om mee te spelen. Mensen die geduldig en zachtaardig zijn en Nori de tijd en alle liefde willen geven om zich te ontpoppen tot een gelukkige knaap.

Leeftijd: 8 maanden oud Geslacht: Reu Grootte: nog in de groei
Gecastreerd: ja Bijdrage adoptie: 365 euro

Nori op video? Klik op onderstaand icoontje.

Zetel vzw: Sint Juliaanstraat 13, 8920 Langemark, Belgie (GEEN BEZOEKADRES) – Onderneming: 0808 772 340