Dierenleed in Turkije

[av_two_fifth first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
De levensstandaard van dieren in Turkije is jammer genoeg vele malen lager dan die van dieren in ontwikkelde landen. De voornaamste redenen hiervoor zijn een gebrek aan educatie en het feit dat liefde voor dieren niet van kleins af aan wordt bijgebracht.

Onvoldoende educatie
In Turkije wordt er op scholen, in moskeeën, in familiekring en in de media weinig tijd en aandacht besteed aan activiteiten over dierenwelzijn. De bevolking is en blijft daardoor onvoldoende geïnformeerd over dierenwelzijn.

Van dieren houden is een cultuurkwestie!
Omdat het hebben en houden van huisdieren niet gangbaar is in de Turkse cultuur, weten mensen weinig over dieren. Het contact maken en communiceren met dieren is essentieel voor het smeden van een band tussen mens en dier. Deze band beïnvloedt op een positieve manier de houding tegenover dieren en verhoogt het kennisniveau over de dierenwereld.

Wij zijn degenen die ze tot zwerfdieren hebben gemaakt!
Straatdieren strijden om in leven te blijven onder de zware omstandigheden van het leven op straat. Deze dieren worden ondanks hun levensdrang en hun recht om te leven door onwetende gemeentes en mensen gedood of levenslang opgesloten in zogenaamde dierenasielen waar de leefomstandigheden erg slecht kunnen zijn. En een groot deel van deze dieren kan toch wegens het gebrek aan zorg sterven.

Goedkoop en makkelijk maar niet effectief!
Er zijn gemeentes of burgers die kiezen voor de goedkoopste en makkelijkste oplossing om zwerfdieren problematiek aan te gaan. Door het af(laten)maken hopen zij het probleem op te lossen. Dit werkt averechts! zodra de populatie op straat afneemt, gaan de dieren zich juist vanuit natura sneller vermenigvuldigen waardoor het probleem blijft bestaan. Dat betekent dat deze methode geen oplossing biedt voor dit probleem.

Het vangen en steriliseren, vaccineren en weer terugplaatsen van straatdieren in hun territorium is de enige structurele en humane manier om iets aan de straatdieren populatie te doen.

Dierenliefhebbers
Gelukkig zijn er dierenliefhebbers die voor de rechten van Turkse dieren opkomen. Er zijn dierenliefhebbers die in de dierenasielen werken of dieren op straat verzorgen. Maar aantal dierenliefhebbers blijft zeer gering ten opzichte van het grote zwerfdieren problematiek. Ook al is het misschien een druppel op een gloeinde plaat, doen deze mensen zeer nuttig werk voor de zwerfdieren. Wij zijn daarom deze mensen heel erg dankbaar.
[/av_textblock]
[/av_two_fifth]

[av_three_fifth]
[av_image src=’http://sosstraathonden.com/wp-content/uploads/2015/07/Schermafbeelding-2015-08-25-om-18.09.13-1030×579.png’ attachment=’480′ attachment_size=’large’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Om te voorkomen dat u ongewenst geconfronteerd wordt met schokkende beelden van het dierenleed in Turkije hebben wij deze onder een aparte button geplaatst. Indien u deze foto’s wenst te bekijken klikt u op de button hieronder.
[/av_textblock]

[av_button label=’Klik hier’ link=’manually,http://sosstraathonden.com/het-leed-in-beeld/’ link_target=” size=’small’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue83e’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
[/av_three_fifth]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Zetel vzw : Sint Juliaanstraat 13, 8920 Langemark, België (GEEN BEZOEKADRES) Onderneming : 0808 772 340

[/av_textblock]