Vluchtbegeleider worden

1483347_10201207370174896_568268295_nOp regelmatige basis vliegen wij honden naar België, Nederland, Duitsland of in sommige gevallen naar Frankrijk. Hierbij doen we een beroep op vluchtbegeleiders. Dit zijn mensen die al een vliegticket hebben en bij hun terugkeer uit vakantie graag een hond willen begeleiden richting hun “gouden mand”.

Niet alle vluchten of toestellen zijn voorzien van voldoende vrachtruimte voor honden van meer dan 6 kilogram. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van alle maatschappijen die wel de mogelijkheid hebben om grotere honden mee te nemen.

 

  • Corendon airlines(CAI) tussen 2 en 4 dieren
  • Sunexpress (XQ) 4 dieren
  • Jetair fly (JAF) 1 dier per passagier
  • Thomascook airlines(TQ) 1 dier per passagier
  • Tailwind airlines/Sky airlines (mogelijke capaciteit is hier niet geweten)

Wilt u een hond meenemen, neem dan contact met ons op en vermeld de datum, de luchtvaartmaatschappij, de bestemming en het reservatienummer van uw vlucht. Zo kunnen wij zelf de dieren inboeken en worden de bijhorende kosten door ons betaald. Niet onbelangrijk  : we kunnen enkel gebruik maken van Uw aanbod ten minste 1 week voor afreisdatum. Het is een heus geregel. Helaas kunnen we niets met vluchten die 2 of 3 dagen later al vertrekken. Praktisch is het niet meer mogelijk om op zo’n korte termijn nog iets te regelen. Ook vragen we mogelijke vluchtbegeleiders te overwegen om ten minste vluchtbegeleider te zijn voor 2 dieren, gezien al de bijkomende kosten, geregel en de daar mee gepaard gaande ritten in Antalya en naar luchthaven van bestemming.

15207851_10208014279303370_1395390152_nDe vluchtbegeleider dient een uur of 2 van zijn reis te spenderen  om ons te vergezellen naar het Ministerie van landbouw en agriculture in Antalya. Voor elke vlucht wordt er een uitvoerdocument (Traces) opgesteld. Hierbij worden de documenten van de honden nagekeken evenals hun microchip en maakt de vluchtbegeleider zijn identiteit bekend. Om praktische redenen dient de vluchtbegeleider qua accommodatie niet verder dan een straal van 1u rijden rond Antalya te verblijven.

Op de dag van de vlucht is er assistentie door iemand van de stichting. Deze persoon brengt de dieren naar het vliegveld en regelt het nodige aan de check-in. Belangrijk is dat de vluchtbegeleider minimum 2 uur voor vertrek aanwezig is op de luchthaven en pas incheckt samen met de dieren. Ook bij aankomst op de luchthaven van bestemming staat er een vrijwilliger klaar om u op te vangen. Gelieve er ook rekening mee te houden dat bij aankomst er altijd kans bestaat op mogelijke controle van chip en documenten van de dieren.