SoS straathonden Turkije is opgericht door een Belgische moeder en dochter, die in 2002 zijn verhuisd naar het Turkse Antalya.Foto voor op de pagina

Het dierenleed in Turkije is enorm groot, waarbij vooral honden, katten, paarden en runderen het moeten ontgelden. Zwerfhondjes lopen los op straat, zonder eten of drinken. Ze hebben last van allerlei ziektes en mankementen, soms zelfs omdat de honden bewust omver gereden worden. Ze worden ‘voor de lol’ geschopt, geslagen, verminkt en verwond. We kunnen het ons hier niet voorstellen, maar in Turkije is het de normaalste zaak van de wereld.

Ook de honden die door mensen worden gehouden hebben het lang niet altijd goed. Vaak zitten ze vast aan een te korte ketting en krijgen ze geen voedsel, water of medische zorg. Dat terwijl ze de hele dag in de brandende zon liggen en nergens kunnen schuilen Hun nekbanden zijn ook nog eens te hard, waardoor ze diepe wonden en infecties kunnen krijgen.

Als West-Europeanen is het onmogelijk om dit te begrijpen. Daarom zijn ze gestart met voeren en verzorgen van de dieren op straat. Inmiddels zorgen zij op een eigen stukje grond voor zo’n 60 honden, al gaat dat lang niet altijd zonder slag of stoot. De lokale bevolking is namelijk kritisch en heeft zelfs geprobeerd de dieren weg te laten halen.

10Sinds 2013 woont Julie permanent terug in Belgie om van de organisatie een succes te maken.. Al is het maar een druppel op een hete plaat.. Marina(Beter bekend als “ mama Marina”) runt de opvang helemaal alleen.

De opvang van SoS straathonden Turkije is een opvang als geen ander. Wij houden niet van hokken, dus geen enkele hond in onze opvang wordt opgesloten. De dieren krijgen overdag alle vrijheid en kunnen naar hartelust rondrennen, spelen en plezier maken.

Nieuwe dieren gaan de eerste weken in quarantaine, zodat ze hun vaccinatie-periode goed doorstaan. Dit doen wij uit veiligheidsoverwegingen, zowel voor de nieuwe dieren als de ingeburgerde honden. Er zijn twee grote stukken grond. Vooraan verblijven de jonge of zwakke dieren, achteraan de gezonde, volwassen roedel.

Overdag kunnen de dieren genieten van hun vrijheid. Na zonsondergang en etenstijd gaat elke hond naar zijn slaapplaats. Dat zijn gebouwde huizen van 5 bij 5 meter of ruime rennen. Op deze manier vermijden we ‘s nachts geblaf en onrust en leren de SoS hondjes het onderscheid tussen dag en nacht, een groot pluspunt kijkende naar hun adoptie en verder leven.

Onze opvang : 

 

 Dierenleed in Turkije (opgelet bevat harde beelden)(Speelt automatisch af)